poniedziałek, 24 listopada 2014

Zielony sok ze szpinakiem

Zielone soki albo inaczej green smoothies ostatnio zyskują na popularności. I chociaż nie zawsze warto naśladować modę, jak w przypadku coli czy tłustych cheeseburgerów, tym razem warto podążać za trendami. Zielone soki mimo mało apetycznego koloru to smaczne źródło chlorofilu, 'roślinnej krwi'. Regularne picie green smoothies odmładza, poprawia wygląd włosów, skóry i paznokci oraz oczyszcza organizm. Najchętniej i najczęściej piję na czczo rano, przed śniadaniem.
* 1 jabłko
* 1 mała pomarańcza
* 3- 4 liście jarmużu
* 2 garście (100 g) szpinaku
* sok z cytryny

1. Jabłka pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w ósemki, pomarańczę obrać i podzielić na cząstki.
2. Sokować układając na przemian liście i owoce.
3. Dodać soku z cytryny do smaku.

Szklanka zielonego soku ze szpinakiem zawiera:
94 kcal 0 g białka 24 g węglowodanów 0 g tłuszczu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz